Nieuws Over Auxmoney

Discussion Paper op P2P kredietverlening Gepubliceerd door Deutsche Bundesbank

De centrale bank van Duitsland, Deutsche Bundesbank, heeft een discussienota gepubliceerd over de rol van p2p-leningen in de markt voor consumentenkrediet geschreven door Calebe de Roure, Loriana Pelizzon en Paolo Tasca. De studie analyseert de gegevens van de Duitse p2p kredietverlening markt Auxmoney.

Onderzoeksvraag

De laatste jaren hebben wij begonnen met de groei van het internet economie, die geleidelijk leidt tot “massa-based” platforms en de directe koppeling van kredietverstrekkers en leners observeren. Via peer-to-peer (P2P) kredietverlening platforms het besluitvormingsproces van de lening origination wordt gegeven in de handen van particuliere kredietverstrekkers en kredietnemers. Deze paper onderzoekt hoe de P2P kredietmarkt past in de kredietmarkt en in het bijzonder gericht op de volgende vragen te beantwoorden: Waarom retail consumenten op zoek naar P2P financiële intermediairs? Zijn de rentetarieven die door P2P geldschieters in Duitsland hoger zijn dan die van de banken? Zijn P2P leningen riskanter dan bankleningen? Zijn internet-gebaseerde peer-to-peer leningen substituten voor of een aanvulling op bankleningen?

nieuws-over-auxmoney

Bijdrage en Resultaten

Het papier laat zien dat leningen gekanaliseerd via P2P-platforms te betrekken een hogere rente dan de leningen gekanaliseerd via de traditionele bancaire sector. Ze zijn ook risicovoller is dan die van de banken. Echter, wanneer gecorrigeerd voor risico, de rente vergelijkbaar zijn. Bovendien, de analyse van de verschillende segmenten van de markt voor bankkrediet en P2P-lenen toont aan dat, na gecontroleerd voor rente- en risico’s verschillen, de kredietverlening volumes bank zijn negatief gecorreleerd met de P2P kredietverlening volumes. Onze bevinding suggereert dat een hoog risico leners vervangen bankleningen voor P2P leningen, omdat banken niet bereid of niet in staat om dit deel van de markt te voorzien.

Auxmoney Verhoogt Serie D van Seven Ventures

Auxmoney, een van de oudste Duitse p2p lenen marktplaatsen, heeft een Serie D rond met Seven Ventures als lead investor voltooid. De details zijn niet bekendgemaakt, maar alleen dat Seven Ventures samen met Index Ventures, Union Square Ventures und Stichting Hoofdstad een dubbele cijfers miljoen euro belegde bedrag. Zeven Ventures is de investering arm van ProSiebenSat.1 Media SE, die grote tv-zenders in Duitsland actief is.